Domácí pizza s dokonalou chutí jako z italské restaurace: Vyvarujte se chyb, které jsou pro Čechy typické

Milovníci pizzy jistě ocení skvělé rady, díky nimž si mohou připravit domácí pizzu, která bude jednoduše lahodná. Stačí se totiž vyhnout nejčastějším chybám, které lidé dělají.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Domácí příprava jídla se stává stále více populární a týká se to i jídel, která vyžadují trochu více času v kuchyni. Ti, kteří se však snaží a nevadí jim trochu delší příprava, si vždy nakonec najdou oblíbená jídla, která se naučí vařit či péct. Pokud byste si chtěli připravit domácí pizzu, podívejte se nejdříve na několik zásadních chyb, kterých se lidé při její přípravě dopouští. Můžete si tak ušetřit spoustu starostí.

Používejte kvalitní suroviny

Nemůžete chtít, aby jídlo chutnalo výborně, jestliže budete používat nejlevnější suroviny, které často nejsou kvalitní. Lidé obvykle použijí tvrdý sýr, jenž na domácí pizzu není vůbec vhodný, a poté jim jídlo příliš nechutná. Nejdůležitější složkou na pizze je omáčka, těsto a sýr. Vybírejte proto suroviny, které jsou kvalitní a dodají jídlu tu správnou chuť.

Předehřejte si troubu

Občas se stane, že si člověk zapomene předehřát troubu, a poté se mu nechce čekat, až dosáhne nastavené teploty. Nikdy však nedávejte pizzu do trouby, v níž není požadovaná teplota. Kvůli tomu by mohlo dojít k přílišnému vysušení okrajů. Vhodnou volbou je také předpečení těsta. Poté na něj dáte suroviny a opět vložíte do trouby, kde se dodělá těsto i všechny ingredience rovnoměrně.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Těsto pořádně vyválejte

Někteří lidé se bojí pořádně vyválet těsto na pizzu a poté se jim stane, že je až moc tlusté. Když budete chystat pizzu, nebojte se těsto pořádně vyválet, klidně i na 5 mm. Během pečení se těsto trochu zvedne a bude mít ideální výšku. Nezapomínejte také na to, aby všechny strany byly stejně vysoké. Díky tomu se vyhnete spáleným okrajům nebo nedopečeným kouskům.

S omáčkou nešetřete

Jakmile si koupíte kvalitní omáčku na pizzu, nebojte se ji použít celou. Jelikož omáčka patří mezi základní ingredience na pizzu, nešetřete s ní. Nezapomínejte ji rovněž rozetřít až k okrajům. Díky tomu předejdete vyschlým kůrkám a pizza bude hezky šťavnatá.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ingredience krájejte důkladně

Až se budete chystat krájet suroviny, dávejte si záležet na tom, aby se jednalo o velmi tenké kousky. Lidé sice mají rádi velké množství surovin na pizze, ale lepší je, když jsou nakrájené na tenko. Velké kousky zeleniny, masa a jiných ingrediencí nevypadají příliš hezky a také neblaze ovlivňují chuť pizzy. Vhodnou volbou je použít ostrý nůž, s nímž půjde krájení mnohem jednodušeji.

Maso si předem připravte

Pokud jste se rozhodli upéct pizzu, na niž budete dávat i maso, nesmíte zapomínat na to, že je potřeba jej předem připravit. To znamená, že byste jej měli tepelně zpracovat a až poté jej dávat na pizzu. Maso vždy pečlivě nakrájejte na tenké plátky, aby se s ním pracovalo jednoduše a bylo stejně tenké jako ostatní ingredience na pizze.

Jaké triky se při přípravě pizzy osvědčily vám?

Zdroj: TheSpruce

Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Jsem nadšená redaktorka, která přináší nekonečné dávky inspirace a vášně do světa architektury a designu. S uměleckým přístupem k psaní a profesionálním okem pro detail dokážu zprostředkovat čtenářům zážitky a emoce, které architektura a design mohou přinést do jejich životů. Jsem kreativní průvodkyní pro každého, kdo hledá inovativní způsoby, jak oživit a zlepšit prostředí, ve kterém žijeme.

Zobrazit další články