Jednorázový mlýnek na pepř a sůl není nutné po spotřebování vyhazovat. Lze ho pomocí horké vody otevřít a znovu použít

Chcete žít udržitelně a neplýtvat? Jde o celkem náročný úkol. Stále jsme totiž obklopeni výrobky na jedno použití. Proto vám dáme tip, jak můžete znovu použít mlýnek na pepř.

i Zdroj fotografie: Kristýna Kohoutová pro adbz
                   

Koření, které si namelete těsně před přípravou jídla, chutná mnohem lépe. Proto jsou mlýnky s kořením ideální volbou do každé domácnosti. Také je vám ale líto nádobku vyhodit, když koření dojde? Naučíme vás, jak otevřít mlýnek a doplnit pepř nebo jiné koření podle vašeho gusta. Nejenže budete žít udržitelně, ale ještě ušetříte, jak uvádí web Smakosze.

Jak otevřít a znovu uzavřít mlýnek na pepř?

Otevření mlýnku a doplnění koření není zase tak složitý proces, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí následovat pár jednoduchých kroků. Potřebovat budete hrnec a běžný příborový nůž. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Poté ji přelijte do vysoké mísy, do které ponořte plastovou část mlýnku. Díky horku plastová část změkne a vy ji budete moci jednoduše otevřít. Vezměte příborový nůž a sejměte vršek mlýnku.

Kuličky pepře a mletý pepř iZdroj fotografie: Depositphotos
Čerstvě mleté koření má výraznější chuť, proto jsou opakovaně použitelné mlýnky na koření skvělou volbou do každé kuchyně.

Dávejte si pozor, ať si zbytečně neublížíte nebo nádobku neponičíte. Po otevření nechte nádobku vychladnout a naplňte kořením. Přitlačte mlýnek na skleněnou část. Jakmile uslyšíte cvaknutí, víte, že plast zapadnul na své místo a mlýnek je připraven k dalšímu použití. Nezapomeňte, že do nádobky můžete nasypat různé druhy pepře nebo zcela jiné koření. Dobře fungovat bude mořská sůl, chilli nebo jakékoliv jiné bylinky, jak doporučuje portál Bydlíme útulně.

Na co je dobrý pepř?

Černý pepř přináší mnoho zdravotních benefitů. Podle portálu Herbalus pomáhá pepř při léčbě nachlazení či horečky, ale dobře bojuje i s nadváhou. Samozřejmostí je pak jeho nezaměnitelná, lehce štiplavá chuť, která dodá to správné aroma každému pokrmu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Zobrazit další články