Jak urychlit přípravy štědrovečerní večeře: Díky jednoduché fintě bude smažení o polovinu rychlejší

Teplý pokrm v průběhu dne je téměř nenahraditelný. Abyste s jeho přípravou nemuseli ztrácet drahocenný čas, existují naštěstí vychytávky, které jeho přípravu dokáží urychlit.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Maso bývá nejčastěji připravovaným pokrmem. Ať už si vaříte jídlo do práce nebo o víkendu vaříte pro celou rodinu, většinou každý sáhne po kousku libového masa. Jeho příprava je poměrně snadná a rychlá a hodí se k němu jakákoliv příloha. Za pár chvil můžete mít připravený plnohodnotný pokrm s vyváženým množstvím všech nutričních prvků. Abyste si přípravu masa ještě usnadnili a urychlili, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.

Co budete k přípravě masa potřebovat

Abyste maso připravili rychle, ale neodbyli jeho výslednou chuť, zkuste jeho obalování vylepšit. Jediné, co k jeho přípravě budete potřebovat, jsou nakrájené plátky masa, uzavíratelná krabička, hrnek na vyšlehání vajec, vejce a trocha bílého jogurtu. Maso bude připravené mnohem rychleji a bez velkého množství špinavého nádobí, které byste pak museli uklízet.

Jak připravit maso ke smažení

Do uzavíratelné krabičky vložte plátek masa a přidejte 1–2 polévkové lžíce bílého jogurtu. Víkem krabičku uzavřete a protřepejte tak, aby se maso do jogurtu obalilo. Následně můžete přidat mouku a opět uzavřenou krabičkou protřepat. V dalším kroku přidejte rozkvedlané vejce a nakonec strouhanku. S touto metodou budete mít maso obalené, aniž byste zašpinili sebe nebo velké množství nádobí. Během chvilky budete mít maso připravené ke smažení. Krabičku jednoduše vymyjete a nemusíte tak ztrácet čas drhnutím hromady nádobí.

iZdroj fotografie: Pixabay

Další způsob rychlého obalování masa

Tato metoda je vhodnější, pokud připravujete více než jeden plátek masa. Abyste při obalování masa neztráceli čas a nešpinili sebe ani nádobí, můžete mouku, vajíčko i strouhanku připravit do uzavíratelných sáčků. Maso pak postupně vkládáte do sáčku s moukou, pak s vajíčkem a nakonec se strouhankou. Sáček s masem vždy důkladně uzavřete a protřepejte s ním tak, aby daná surovina dokonale k masu přilnula. Obalené maso pak osmažte, jak jste zvyklí. Sáčky můžete vymýt a příště opět použít. 

Jakým způsobem obalujete maso vy?

Zdroj: Ripost
Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Zobrazit další články