Jak urychlit přípravy štědrovečerní večeře: Díky jednoduché fintě bude smažení o polovinu rychlejší

Teplý pokrm v průběhu dne je téměř nenahraditelný. Abyste s jeho přípravou nemuseli ztrácet drahocenný čas, existují naštěstí vychytávky, které jeho přípravu dokáží urychlit.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Maso bývá nejčastěji připravovaným pokrmem. Ať už si vaříte jídlo do práce nebo o víkendu vaříte pro celou rodinu, většinou každý sáhne po kousku libového masa. Jeho příprava je poměrně snadná a rychlá a hodí se k němu jakákoliv příloha. Za pár chvil můžete mít připravený plnohodnotný pokrm s vyváženým množstvím všech nutričních prvků. Abyste si přípravu masa ještě usnadnili a urychlili, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.

Co budete k přípravě masa potřebovat

Abyste maso připravili rychle, ale neodbyli jeho výslednou chuť, zkuste jeho obalování vylepšit. Jediné, co k jeho přípravě budete potřebovat, jsou nakrájené plátky masa, uzavíratelná krabička, hrnek na vyšlehání vajec, vejce a trocha bílého jogurtu. Maso bude připravené mnohem rychleji a bez velkého množství špinavého nádobí, které byste pak museli uklízet.

Jak připravit maso ke smažení

Do uzavíratelné krabičky vložte plátek masa a přidejte 1–2 polévkové lžíce bílého jogurtu. Víkem krabičku uzavřete a protřepejte tak, aby se maso do jogurtu obalilo. Následně můžete přidat mouku a opět uzavřenou krabičkou protřepat. V dalším kroku přidejte rozkvedlané vejce a nakonec strouhanku. S touto metodou budete mít maso obalené, aniž byste zašpinili sebe nebo velké množství nádobí. Během chvilky budete mít maso připravené ke smažení. Krabičku jednoduše vymyjete a nemusíte tak ztrácet čas drhnutím hromady nádobí.

iZdroj fotografie: Pixabay

Další způsob rychlého obalování masa

Tato metoda je vhodnější, pokud připravujete více než jeden plátek masa. Abyste při obalování masa neztráceli čas a nešpinili sebe ani nádobí, můžete mouku, vajíčko i strouhanku připravit do uzavíratelných sáčků. Maso pak postupně vkládáte do sáčku s moukou, pak s vajíčkem a nakonec se strouhankou. Sáček s masem vždy důkladně uzavřete a protřepejte s ním tak, aby daná surovina dokonale k masu přilnula. Obalené maso pak osmažte, jak jste zvyklí. Sáčky můžete vymýt a příště opět použít. 

Jakým způsobem obalujete maso vy?

Zdroj: Ripost
Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Jak provést domácí klystýr: Kdy je to skutečně potřeba a za jakých okolností je lepší se mu vyhnout
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Může masážní pistole pomoci zmírnit celulitidu?
Události247.cz
Události247.cz
Velké firmy začínají propouštět po tisících. Zaměstnanci se bojí, co přijde dál
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Proč se kočky bojí okurek: Jedna z teorií říká, že jim připomíná zvíře, které je jejich dávným nepřítelem