Extrémně jednoduchý způsob, jak otevřít konzervu bez otvíráku a jiného náčiní. Zvládne to i dítě a zabere to pár sekund

Pokud potřebujete otevřít plechovku konzervy, ale postrádáte otvírák na konzervy, nemusíte zoufat. Skvěle vám postačí kámen nebo kus betonu.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Určitě jste se již také setkali se situací, kdy jste potřebovali otevřít plechovku konzervy, ale neměli jste u sebe žádný vhodný otvírák. V takovém případě je dobré znát některé triky, jak se pod plechové víčko dostat jinými způsoby, jako například proražením pomocí lžíce nebo kapesního nože. My jsme si pro vás však dnes připravili trochu nevšední způsob, který opravdu stojí za to vyzkoušet. Budete k němu potřebovat pouhý kámen nebo kus betonu. 

Použití kamene nebo betonu

Uzavřenou plechovku konzervy můžete skutečně otevřít pomocí pouhého kamene nebo kusu betonu s drsným povrchem. Jedná se o velmi účinný způsob, který se vám může hodit například při kempování v divočině nebo jiných outdoorových aktivitách. Postup vypadá následovně:

  • Najděte plochý kámen nebo kus betonu s drsným povrchem – hladký kámen totiž nevytvoří dostatečné tření, aby prorazil víko konzervy. 
  • Nyní umístěte plechovku konzervy dnem vzhůru na kámen. Tímto způsobem totiž dokážete porušit těsnění, které se nachází na její horní straně, a bude se vám snáze otevírat.
  • Poté začněte jemně třít plechovku konzervy směrem sem a tam, díky čemuž vytvoříte drhnoucím pohybem tření mezi kamenem a plechovkou. Pokračujte, dokud se na kameni nebo na víčku neobjeví vlhkost či mokro (je dobré víko každou chvíli kontrolovat, aby vám její obsah zbytečně nevytekl). 
  • Jakmile uvidíte, že je víko vlhké, značí to, že jste jej dostatečně ztenčili a můžete jej snadno prorazit.  
  • K vypáčení víčka můžete nyní použít kapesní nůž – těsnění by nyní mělo být dostatečně tenké na to, abyste mohli snadno zasunout nůž do plechovky v blízkosti okraje víčka. Jednoduše zatlačte nožem nahoru a opatrně víko odklopte. A máte hotovo! 
iZdroj fotografie: Depositphotos

Pokud nemáte kapesní nůž, zkuste použít lžíci, nůž na máslo nebo jiný nástroj – víko by mělo být dostatečně tenké na to, abyste ho snadno prorazili jakýmkoliv předmětem. Skvěle se proto nabízí také použít kámen, kterým můžete víčko plechovky zaklopit dovnitř. Dejte si však pozor, protože tento způsob může kontaminovat jídlo malými kousky kamene nebo nečistot, které se na něm usadily. Při otvírání také nezapomínejte na riziko pořezání, a proto si chraňte ruce rukávem nebo ručníkem.

Jakým způsobem dokážete otevřít plechovku vy?

Zdroj: WikiHow
Diskuze Vstoupit do diskuze
117 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články