Zkušené hospodyňky těstoviny před vařením osmaží na pánvi. Kdo to jednou zkusí, už to nedělá jinak

Existuje mnoho užitečných triků, které vám dokáží usnadnit přípravu jídel v kuchyni. Vyzkoušejte tento s těstovinami a nebudete litovat.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Těstoviny jsou považovány za jeden z nejuniverzálnějších produktů, protože z nich lze udělat jak lahodnou snídani, tak i oběd a večeři, přičemž existuje nespočet receptů pro jejich přípravu. Většina lidí si přípravu této lahodné přílohy spojuje s vařením ve vroucí vodě, kdy se nechají alespoň 10 minut pod pokličkou a vy je pak můžete hotové vyndat a rovnou podávat. Existuje však i jiný postup, díky kterému budou ve výsledku mnohem chutnější. Jedná se o jejich usmažení před tím, než je vložíte do hrnce s vodou.

Těstoviny do polévky 

Nejobvyklejším způsobem přípravy těstovin je bezpochyby jejich vaření ve vodě. Pokud se však nebojíte experimentovat a stojíte o nejlepší výsledky, měli byste je vyzkoušet před vložením do hrnce s vodou usmažit. Jedná se zejména o druh zvaný vermicelli, které byste měli před vařením alespoň 5 minut smažit na suché pánvi. Díky tomu se při dalším vaření nerozvaří a nebudou se zbytečně rozpadat. Jakmile pak budou hotové, můžete je použít například do polévky, která bude mnohem chutnější a bude vypadat lákavěji. Stejný postup platí i pro ostatní těstoviny do polévek. 

Vermicelli kaše a námořnické těstoviny

V tomto případě platí stejný princip jako u těstovin do polévky. Pokud si chcete připravit lahodnou snídani z vermicelli těstovin, nejprve je pět minut smažte v suché pánvi a poté je zalijte horkým mlékem. V tom je nechte vařit dalších zhruba pět minut a následně je můžete rovnou podávat. Rozhodně ucítíte velký rozdíl v jejich chuti, a kromě toho se vám již nebudou v žádném případě rozpadat. 

iZdroj fotografie: Pixabay

U námořnických těstovin pak platí naprosto stejný postup. Kuchaři dokonce tvrdí, že se v tomto případě otevírá pokrm naprosto nové chuti. Po osmažení na stejné pánvi připravte zbytek vámi zvolených ingrediencí, přidejte těstoviny a zalijte je trochou vody (stačí půl sklenice). Víko nemusíte zakrývat. Jedná se o velmi jednoduchý trik, který posune vaše pokrmy na naprosto novou úroveň. Rozhodně jej proto neváhejte vyzkoušet co nejdříve a sami uvidíte, že se opravdu vyplatí těstoviny nejprve usmažit

Jak se tento jednoduchý trik osvědčil vám?

Zdroj: Food52
Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články