Celý život to děláte špatně. Podívejte se na nevšední způsoby, jak jednoduše a efektivně oloupat ovoce všeho druhu

Některé letní ovoce je možné oloupat takovým způsobem, jaký by vás nejspíše nikdy nenapadl. Praktické tipy se hodí každý den.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Léto je nejen časem slunečních paprsků, ale také časem, kdy si můžete dopřát spoustu chutných pokrmů. A co může být v letním horku osvěžující více, než konzumace sladkého a šťavnatého ovoce? Všichni však víme, že spousta druhů může být před konzumací zaneřáděna, a to ať už špínou z farem nebo různými stopkami a slupkami. Podívejte se proto na tyto jednoduché a efektivní tipy, díky kterým pro vás bude očištění ovoce zábavou.

Vychutnejte si jahody jako nikdy předtím

Během konzumace jahod se setkáváme s jedním velkým nepřítelem – stopkou. Mnoho lidí tak často tápe, jak jednoduše připravit toto chutné letní ovoce tak, aby se vyhnuli této nepříjemnosti. Osvědčeným způsobem se však stalo použití brčka, kdy jednoduše „propíchnete“ jahodu skrz naskrz v místě, které leží naproti stopce (zespoda). Výsledek vás jistě překvapí, to je jisté. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Vychutnáváte si kiwi správným způsobem? 

Dalším ovocem na seznamu je tropické ovoce zvané kiwi. Kromě spousty obsažených vitamínů a antioxidačních látek však plody kiwi chrání slupka, jíž je mnohdy složité se efektivně zbavit. Zkuste proto od nynějška konzumovat kiwi tak, že odříznete menší část horní půlky (kde se nachází stopka) a jednoduše tak ovoce vydlabete lžičkou. Nijak se přitom nezašpiníte a rozhodně nepřijdete o žádnou část plodu!

Už nikdy se nezašpiňte pomerančem

Oloupat pomeranč bývá mnohdy velmi složitou záležitostí, jelikož při běžném loupání začnou měsíčky vystřikovat šťávu, která je lepkavá a dokáže zaneřádit celou kuchyni. Pokud však pomerančovou kůru odřežete opatrně nožem, abyste dužinu nepoškodili, výsledek vás ohromí. Od ničeho se nezašpiníte a budete si moci v klidu vychutnat každý kus pomeranče.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Konzumace granátového jablka nebyla nikdy jednodušší

Na otázku, jak správně konzumovat granátové jablko, si nedokáže odpovědět drtivá většina lidí. Proces je však opět jednoduchý (když víte jak). Rozkrojte ovoce na polovinu a připravte si nějakou dřevěnou vařečku spolu s plastovou miskou. Vezměte jablko do ruky a položte ho nad misku tak, aby odříznutá část směřovala dolů. Shora pak už pouze začněte klepat vařečkou na ovoce a pozorujte, jak semínka krásně vypadávají do misky. 

Zdroj: Brightside

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Zobrazit další články