Prkénko má tajnou funkci, která šetří čas: Otvor v něm usnadňuje úklid

V dnešní době není domácnost, která by nevlastnila alespoň jedno prkénko. Možná ale nevíte, že skrývá jednu tajnou funkci, která vám usnadní vaření a ušetří čas.

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)
                   

Každá kuchyně obsahuje několik nástrojů a věcí, které možná nepoužíváte, jak byste mohli. Denně se lidé přesvědčují o tom, jak správně a efektivně používat určité věci, které jim usnadní vaření nebo jiné kuchyňské činnosti. Možná jste si všimli, že některá prkénka mají na jednom konci otvor ve tvaru štěrbiny. Většinou se používají k zavěšení na háček a uspořádání prostoru v kuchyni. Ale málokdo ví, že tento otvor má ještě jednu skrytou funkci, která usnadní vaření.

Snadnější úklid

Při krájení na vašem dřevěném prkénku často vznikají odřezky nebo části potravin, které zkrátka přijdou do koše. Ale jak je do koše shrnout, když jsou pořád na prkně potraviny potřebné k vaření? Využijte štěrbinu a shrňte odpad pryč. Pokud po nakrájení produktů hodíte kousky potravin otvorem v desce do mísy nebo hrnce, zabráníte špinění pracovní desky či sporáku šťávami, které tečou z masa nebo zeleniny. Díky této jednoduché technice ušetříte čas a udržíte kuchyni čistou.

Další tipy a triky

A co další tipy pro vylepšení vašeho vaření? Níže je několik tipů, které vám také dokáží pomoct a zjednodušit vaši práci v kuchyni:

iZdroj fotografie: Pixabay
  • Pokud potřebujete vytvořit domácí košíčky, využijte vydlabané půlky pomerančů nebo mandarinek.
  • Kváskové těsto zůstane déle čerstvé a nadýchané, pokud k němu přidáte kefír místo mléka.
  • Pokud se vám stane, že máte „včerejší“ pizzu, můžete ji rychle obnovit a získat zpět čerstvost pomocí mikrovlnky a sklenice vody. Pizza poté bude chutnat, jakoby jste ji vytáhli čerstvou z pece.
  • Pokud chcete uchovat guacamole v lednici, nezapomeňte do něj vložit pecku z avokáda a zakrýt ho potravinářskou fólií. Životnost pokrmu se díky tomu prodlouží o pár dnů.
  • Neskladujte mléko ve dveřích chladničky, protože je vystaveno neustálému otevírání a teplotním rozdílům, což může vést k rychlému zkažení.

Vyzkoušejte tyto jednoduché triky a zlepšete své vaření díky malým, ale užitečným detailům.

Jaké další tipy ohledně vaření znáte?

Zdroj: NYTimes
Diskuze Vstoupit do diskuze
82 lidí právě čte
Autor článku

Michal Lanc

Zobrazit další články