Dokonale nadýchané palačinky, které vydrží déle čerstvé. Trik je ve vybraných surovinách a skladování těsta

Palačinky patří mezi velmi populární a oblíbená jídla. Kdo je má rád, může je jíst i několik dní po sobě. Jak dlouho však vydrží těsto na palačinky čerstvé?

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ruku na srdce, kdo by si rád nevychutnal čerstvé teplé palačinky s vrstvou lahodného džemu a šlehačkou k tomu? Lidí, kteří by odpověděli, že oni ne, bude nejspíš jen opravdu málo. Jak ale docílit toho, aby těsto na palačinky vydrželo déle čerstvé a pořád stejně chutné jako na začátku? Existuje několik snadných způsobů, pomocí kterých si budete moct vychutnat opravdu dobré palačinky třeba i více dní po sobě.

Čerstvé suroviny jsou základ

Základem nejen palačinek, ale každého dobrého jídla jsou čerstvé a kvalitní suroviny. Pokud tedy na palačinkové těsto použijete čerstvé mléko i vejce, jednoznačně vám vydrží delší dobu, než když použijete staré suroviny před vypršením data spotřeby. Takové těsto vydrží přibližně dva až pět dní. Pokud ale chcete tuto trvanlivost ještě zvýšit, zkuste do těsta přidat trošku prášku na zavařování ovoce, čímž prodloužíte dobu spotřeby o další dva až tři dny.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Skladování těsta na palačinky

Dalším důležitým faktorem u trvanlivosti těsta na palačinky je jeho skladování. To by mělo být jednoznačně v lednici a nejlépe v uzavíratelné nádobě, do které nebude proudit vzduch. Pokud žádnou takovou krabičku nemáte, použijte k zakrytí nádoby alespoň potravinářskou fólii nebo čistý potravinový sáček bez dírek.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Dalším způsobem skladování těsta na palačinky je jeho uchovávání v mrazáku. Jedná se o skvělý způsob, díky kterému těsto po rozmrazení vydrží opravdu čerstvé a chutné. Stačí ho umístit do vzduchotěsné misky nebo do zipového sáčku. Takto zabalené těsto můžete dát zmrazit a vytáhnout ho, až opět budete mít chuť na palačinky. Dobrou radou je, že čím tenčí vrstvu dáte zmrazit, tím lépe pak rozmrzne, a budete ho tak moct dříve použít. Zipový sáček má navíc tu výhodu, že z něj těsto můžete nanášet rovnou na pánvičku.

Zdroj: Expert Home Tips

Diskuze Vstoupit do diskuze
62 lidí právě čte
Zobrazit další články