Domácí buchty, koláče a pečivo budou jako čerstvé i po 3 dnech. Stačí přidat trochu škrobu

Aby vám pečivo po upečení během pár dní nezvtrdlo a neseschlo, přidejte do svého receptu tuto tajnou přísadu. Díky ní si vychutnáte čerstvé domácí pečivo mnohem déle.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Není nic lepšího než domácí koláče, buchty nebo jiné pečivo. Jedinou nevýhodou domácího pečiva však je, že pokud jej brzy nesníte, zvětrá a ztvrdne. Naštěstí existuje tento jednoduchý trik, díky kterému si můžete domácí pečivo vychutnávat čerstvé mnohem déle. Stačí do těsta přidat tuto tajnou ingredienci a pečivo bude lepší než kdy dříve. Vylepšete svůj recept na jakékoliv těsto pomocí tohoto geniálního triku.

Co přidat do těsta pro delší čerstvost

Ať už připravujete pečivo pečené, smažené, koláče, buchty, chleba nebo rohlíky, vždy je doporučováno sníst daný výrobek nejlépe ještě v ten den, případně do druhého dne. Díky jedinečné tajné přísadě však na toto pravidlo můžete zapomenout. Jakékoliv pečivo zůstane déle čerstvé díky škrobu. K vylepšení svých receptů můžete využít jak kukuřičný, tak i bramborový škrob. Díky němu bude navíc pečivo nadýchanější a ještě chutnější. 

Rozdíl mezi bramborovým a kukuřičným škrobem

Mezi bramborovým a kukuřičným škrobem je jen minimální rozdíl. Oba tyto škroby jsou vhodné k pečení pečiva i dezertů, zahušťování omáček nebo polévek. Bramborový škrob však obsahuje navíc toxický solanin, s jeho příliš častou konzumací byste měli být opatrní. Kukuřičný škrob má na rozdíl od bramborového nižší nutriční hodnoty, ale vyšší glykemickou hodnotu. Proto by se mu měli vyhýbat diabetici. 

iZdroj fotografie: Depositpohotos

V jaké fázi se škrob do těsta přidává

Při jakémkoliv pečení hraje důležitou roli načasování a smíchání těch správných ingrediencí. Než přidáte škrob do těsta, nejprve jej smíchejte s moukou. Jedna polévková lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu vydá až na čtyři hrnky mouky. Teprve poté smíchejte mouku se škrobem a se zbytkem ingrediencí. Dorty, koláče i další pečivo zůstanou měkké a nadýchané několik dní. 

Jak nejlépe skladovat pečivo

Aby vám pečivo brzy neokoralo, měli byste se zaměřit také na jeho správné skladování. V každém případě byste měli co nejvíc zabránit přístupu vzduchu k pečivu. K tomuto účelu můžete využít obyčejný plastový sáček. Doporučováno je také zabalit pečivo do utěrky nebo voskového ubrousku, který má vynikající konzervační vlastnosti. Pomůže vám však i uzavíratelný, vzduchotěsný chlebník. 

Jakou tajnou ingredienci do těsta přidáváte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Zobrazit další články