„Neviditelné studio“ je zasazeno v srdci funkční zahrady a nabízí okázalý výhled na zeleň

Ne každá tělocvična je ošuntělá a zašlá. Důkazem je tato, která se nachází v srdci přírody poblíž hotelu a spojuje moderní styl s funkčností.

Tělocvična při pohledu přes zeleninovou zahradu i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson
Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
                   

Pokoj v produktivní zahradě je ambiciózním projektem společnosti Invisible Studio. Jedná se o moderní minimalistickou tělocvičnu, která je součástí gregoriánského hotelového komplexu The Newt . Hlavní budova hotelu pochází ze 17. století, a později v gregoriánském období byla přestavěna. Zbytek budov hotelu je z 19. století. Tělocvična svým vzezřením sleduje architektonický koncept „bez budovy“, jehož cílem je co nejvíce minimalizovat dopad stavby na krajinu. Výsledkem je, že stavba má jednoduchý, decentní design, který přirozeně sedí v hotelové zahradě.

Tělocvična vyznává minimalismus venku i vevnitř

Budovy hotelu jsou zasazeny v krásné přírodě mezi sady, jezery a lesy. Tělocvična je umístěna do zahrady na způsob oranžérie či skleníku, z nichž v přilehlých dvorech je několik tradičních staveb. V exteriéru tělocvična používá kámen vytažený přímo z místa, na kterém stojí. Ten byl rozdrcen, slisován a byl z něj vyroben venkovní obkladový materiál. Stěny z raženého kamene zároveň vytvářejí moderní kontrast s okolními objekty v tradičním cihlovém stylu, tak aby budova vizuálně korespondovala s historickým okolím.

Pohled z okna tělocvičny do zahrady iZdroj fotografie: Se souhlasem Jim Stephenson

V souladu s minimalistickým exteriérem má tělocvična interiér vybaven pouze bukovým dřevem, bez nadbytečných detailů. Lamely skrývají ventilaci a osvětlení pro čistý vzhled. Skleněné okno tvoří arkýř se skleněnými stranami, horní částí a sedadlem, které rámuje jasný a pohlcující výhled do zahrady a nabízí útulné místo k odpočinku a obdivování okolí.

Unikátní okno do duše unikátní budovy

Tělocvična disponuje jedinečným panoramatickým oknem, které tvoří jeden z největších skleněných panelů na světě. Okno široké 15 metrů a vysoké 3,3 metra je vrcholem designu. Na jedné straně eliminuje veškeré rušivé vlivy přicházející z čilé a rušné hotelové zahrady, na straně druhé hotelovým hostům při cvičení zajišťuje skvělý výhled na zeleň a oázu klidu. V neposlední řade, budova svým oknem obřích rozměrů také odkazuje na klasické skleníky a poskytuje současný pohled na návrhy z 19. století.

Jaký dojem ve vás zanechává taková netradiční tělocvična?

Zdroj: Archdaily

Galerie

Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Ne vždy je nutné utrácet tisíce v lékárně. Několik lidových medicín na bolest v krku i dráždivý kašel, které fungují skvěle
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Katka byla smířená s tím, že porodí mrtvé dítě. Naštěstí se z čista jasna objevil lékař, který má srdce na pravém místě
Události247.cz
Události247.cz
Rusy v EU čeká nepříjemná budoucnost. Pro některé z nich nastane obrovské omezování svobody
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Proč led v Antarktidě zelená: Anomální jev, který dostatečně vypovídá o stavu životního prostředí světa