Revoluční novinka v Kauflandu a Lidlu: Zavádí nový systém placení
adbz.cz » Hobby » Revoluční novinka v Kauflandu a Lidlu: Nový systém placení slibuje úsporu peněz. Opravdu se to ale vyplatí?

Revoluční novinka v Kauflandu a Lidlu: Nový systém placení slibuje úsporu peněz. Opravdu se to ale vyplatí?

Kaufland a Lidl nabízí revoluční novinku v podobě nového systému placení. Obchodní řetězce slibují úsporu peněz i času.

kaufland logo obchod
Zdroj fotografie: Depositphotos

České obchodní řetězce lákají v posledních letech své zákazníky na mobilní aplikace, které jim mají zjednodušit nakupování a přehled o slevách. Aby toho nebylo málo, Kaufland a Lidl se nově rozhodly pro inovativní systém placení právě z tohoto prostředí, které má vyřešit zdlouhavé hledání hotovosti nebo karty u terminálu. Jedná se prý také o bezpečnější volbu. 

Nový systém pro zaplacení nákupu 

Placení přes mobilní aplikaci Lidl Plus a Kaufland Card má být jeden z nejbezpečnějších a zároveň nejrychlejších způsobů, jak si zakoupit ve zmíněných obchodech zboží. Zákazník jednoduše nahraje svou bankovní kartu do systému, načež aktivuje funkci Lidl Pay nebo Kaufland Pay. U pokladny poté již akorát naskenuje QR kód a bude moci jít domů.

placeni
Zdroj fotografie: Depositphotos

Díky novému systému tedy nebude nutné přikládat karty k terminálu ani hledat v peněžence hotovost, přičemž aplikace automaticky načte všechny slevy, které budou k dispozici. Obchodní řetězce se zároveň zaměřily na maximální bezpečnost metody a k uloženým platebním údajům nebudou mít žádný přístup. 

Bezpečnost zákazníků na prvním místě 

Zároveň má možnost Lidl Pay i Kaufland Pay využívat bezpečnostní prvky, jako je touch-ID, face-ID nebo také PIN. Tím chtějí řetězce chránit zákazníky před náhodnými platbami. Kromě toho QR kód, který bude při placení použit, se pravidelně mění a má omezenou platnost, tudíž ho nepůjde žádným způsobem zneužít. Volba nicméně bude stále na vás.

rodina nakupuje
Zdroj fotografie: Depositphotos

Novinka má sloužit především pro úsporu času při placení a využití všech možných slev, které řetězce nabízí. Zda se pro něj však zákazníci rozhodnou, nechávají na nich. K dispozici totiž stále bude klasický způsob placení kartou i hotovostí, takže pokud zastáváte starou školu, rozhodně nebudete diskriminovaní. Vypadá to však, že se jedná o skutečně užitečný přínos.