Prádlo bude suché do 2 hodin: Naučte se metodu stanu a sušičku už nezapnete
adbz.cz » Hobby » Prádlo je suché do 2 hodin: Jde to i bez sušičky. Stačí ručník a teplý vzduch

Prádlo je suché do 2 hodin: Jde to i bez sušičky. Stačí ručník a teplý vzduch

Abyste rychle usušili své prádlo, nemusíte si nutně pořizovat sušičku či jiné přístroje. Skvěle vám postačí vyzkoušet tento jednoduchý trik.

susak pradlo zena obleceni
Zdroj fotografie: Depositphotos

Sušení prádla dává hospodyňkám zabrat zejména na podzim a v zimě, kdy je vlhkost vzduchu podstatně vyšší a venku je chladno. Pokud tato skutečnost trápí i vás a nevíte, jak si poradit, můžete vyzkoušet velmi snadný trik s věšákem na oblečení. Stačí si dle webu Genialne spolu s ním připravit prostěradlo a následně vedle radiátoru postavit „stan“.

Jednoduchý trik pro snadnější sušení prádla 

Díky jednoduchému triku bude vaše oblečení suché již během 2 hodin a neutratíte za to žádné peníze. Stačí vám totiž obyčejný věšák na prádlo, zapnutý radiátor a prostěradlo, ze kterého budete dělat tzv. stan. Jakmile budete mít vše připraveno a vaše oblečení bude vyprané, můžete se pustit do přípravy. Nejprve ho běžným způsobem pověste. 

sušení prádla na sušáku
Zdroj fotografie: Pixabay

Kusy prádla se snažte nechávat dostatečně od sebe, aby bylo sušení co nejrychlejší. Poté připravený věšák přesuňte co nejblíž k radiátoru, který dostatečně hřeje, a zakryjte jeho horní část prostěradlem. To poté přetáhněte přes všechno pověšené oblečení, jako byste chtěli udělat takový stan. Díky tomu nebude teplo unikat a rychleji tkaninu usuší. 

Prádlo bude suché za 2 hodiny 

Podle autorek nápadu, které se na sociálních sítích prezentují pod jménem Purdyandfigg, dokážete tímto způsobem vysušit prádlo během 2 hodin. Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, pokuste se jednotlivé kusy oblečení přichytit k věšáku pomocí kolíčků. Díky tomu uschne možná ještě rychleji, vejde se na něj více kusů a bude mít lepší ventilaci. 

prádlový koš s prádlem
Zdroj fotografie: Freepik

V případě sušení povlečení, lůžkovin a dalších rozměrných věcí se poté vyplatí použít další trik. Jednotlivé kusy prádla je dobré čas od času otočit, čímž zajistíte jejich rovnoměrné vysušení a zkrátíte celkovou dobu schnutí. Dejte si nicméně vždy pozor, aby oblečení nebylo příliš těsně u sebe, jinak by se mezi ním udržela vlhkost.