Oblíbený řetězec zavírá prodejny po celé ČR. Vypadá to na definitivní konec
adbz.cz » Hobby » Oblíbený řetězec zavírá prodejny po celé ČR. „Kam teď budeme chodit nakupovat?“ ptají se Češi

Oblíbený řetězec zavírá prodejny po celé ČR. „Kam teď budeme chodit nakupovat?“ ptají se Češi

Kvůli nedostatku financí zavírá oblíbený prodejce elektroniky prodejny a propouští zaměstnance. Hospodaření se má vrátit do černých čísel.

okay elektro
Zdroj fotografie: Palickap / Creative Commons / CC BY-SA

Obchodní řetězec Okay se již nějakou dobu potýká s kritickými finančními problémy v důsledku klesajících prodejů. Vedení se rovněž nedaří sehnat investora, který by jim pomohl krušné časy překonat. Nyní tak musí dle serveru Médium zavírat řadu poboček a dochází k neustálému propouštění stálých zaměstnanců. Ti potvrzují, že ve firmě bohužel koluje velmi napjatá atmosféra a že její budoucnost vypadá zatím nejistě. 

Okay propouští zaměstnance a zavírá prodejny 

Poměrně drastické kroky začal v posledních týdnech provádět obchodní řetězec Okay, který zavírá třetinu svých prodejen po ČR a SR. Zároveň došlo k propuštění desítek zaměstnanců a neustále probíhají personální změny ve vedení společnosti. Důvodem má být přitom klesající prodej zboží a s ním spojené finanční problémy. Podle ředitele Okay pro e-commerce a marketing Jana Vyletěla se kvůli nim má firma letos vrátit do mínusu. 

Hobby

Konec slev v obchodech? Někteří prodejci už s tím začali. Češi se budou muset naučit platit plné ceny

Konec slev v obchodech? Někteří prodejci už s tím začali. Češi se budou muset naučit platit plné ceny
<!-- wp:paragraph --> <p>Obchodní řetězec Okay se již nějakou dobu potýká s kritickými finančními problémy v důsledku klesajících prodejů. Vedení se rovněž <strong>nedaří sehnat investora, který by jim pomohl krušné časy překonat</strong>. Nyní tak musí dle serveru <a href="https://medium.seznam.cz/clanek/mikolas-hodan-czc-electro-world-a-ted-i-okay-obchody-s-elektronikou-v-tuzemsku-castecne-konci-70716" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Médium</a> zavírat řadu poboček a dochází k neustálému propouštění stálých zaměstnanců. Ti potvrzují, že ve firmě bohužel koluje velmi napjatá atmosféra a že její budoucnost vypadá zatím nejistě. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:heading --> <h2 class="wp-block-heading">Okay propouští zaměstnance a zavírá prodejny </h2> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Poměrně drastické kroky začal v posledních týdnech provádět obchodní řetězec Okay, který zavírá třetinu svých prodejen po ČR a SR. Zároveň došlo k propuštění desítek <strong>zaměstnanců a neustále probíhají personální změny ve vedení společnosti</strong>. Důvodem má být přitom klesající prodej zboží a s ním spojené finanční problémy. Podle ředitele Okay pro e-commerce a marketing Jana Vyletěla se kvůli nim má firma letos vrátit do mínusu. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:wm/block-related-post {"selectedPostId":268591} /--> <!-- wp:paragraph --> <p><em>„V současné době probíhají jednání s několika zájemci o kapitálový vstup do společnosti. Paralelně s těmito jednáními jsme přistoupili ke krokům, které mají <strong>zefektivnit vnitřní fungování a snížit provozní náklady</strong>. Jedním z těchto kroků je optimalizace sítě prodejen, což povede k uvolnění pracovního kapitálu potřebného k rozšíření nabízeného sortimentu. Očekáváme, že se hospodaření v roce 2024 vrátí do černých čísel,“</em> uvedl Jan Vyletěl. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:image {"id":19825,"sizeSlug":"full","linkDestination":"media"} --> <figure class="wp-block-image size-full"><a href="https://adbz.cz/wp-content/uploads/2021/06/deprese.jpg"><img src="https://adbz.cz/wp-content/uploads/2021/06/deprese.jpg" alt="" class="wp-image-19825"/></a><figcaption class="wp-element-caption"><em>Obchodní řetězec Okay se dostal do vážných dluhů.</em></figcaption></figure> <!-- /wp:image --> <!-- wp:paragraph --> <p>O práci přichází prozatím administrativní pracovníci a zaměstnanci skladů, kteří mohou odejít ihned s měsíčním odstupným či po dvouměsíční výpovědní lhůtě s jedním platem navíc. Zatím nikdo přesně neví, <strong>jak se bude situace dále vyvíjet, neboť firma stále hledá investory</strong>. To se ale nedaří a její dluhy vůči dodavatelům nyní narostly do desítek milionů korun. Na webu <a href="https://www.okay.cz/pages/likvidace-skladu" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Okay</a> prozatím probíhají obrovské výprodeje skladů se zajímavými slevami. </p> <!-- /wp:paragraph -->

Od loňského roku nařídil stát všem obchodům přestat mást Čechy slevami, které ve skutečnosti neplatí. Nyní to vypadá, že jim bude úplný kone… více

„V současné době probíhají jednání s několika zájemci o kapitálový vstup do společnosti. Paralelně s těmito jednáními jsme přistoupili ke krokům, které mají zefektivnit vnitřní fungování a snížit provozní náklady. Jedním z těchto kroků je optimalizace sítě prodejen, což povede k uvolnění pracovního kapitálu potřebného k rozšíření nabízeného sortimentu. Očekáváme, že se hospodaření v roce 2024 vrátí do černých čísel,“ uvedl Jan Vyletěl. 

deprese
Zdroj fotografie: Depositphotos
Obchodní řetězec Okay se dostal do vážných dluhů.

O práci přichází prozatím administrativní pracovníci a zaměstnanci skladů, kteří mohou odejít ihned s měsíčním odstupným či po dvouměsíční výpovědní lhůtě s jedním platem navíc. Zatím nikdo přesně neví, jak se bude situace dále vyvíjet, neboť firma stále hledá investory. To se ale nedaří a její dluhy vůči dodavatelům nyní narostly do desítek milionů korun. Na webu Okay prozatím probíhají obrovské výprodeje skladů se zajímavými slevami.