Nový rok byste měli začít hráškem nebo čočkou

Tradice uvádějí, že jestli si na Nový rok dopřejeme čočku nebo hrášek, bude se nás celý ten rok držet štěstí a hlavně bohatství. Představíme vám recept, díky kterému si tuto pochoutku vychutnáte a nebudete k tomu potřebovat mnoho času.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Vytvořte si spolu s rodinou tradici, kterou každý rok dodržte.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Tradice je vhodné dodržovat

Surovin je potřeba dost, ale výsledek stojí za to

Budete potřebovat následující suroviny: mraženou čočku nebo hráček, máslové fazole, několik proužků slaniny, nakrájené na kousky, jednu červenou cibuli, kterou si nasekejte, červenou papriku, papričku jalapeňo, 2 stroužky česneku, dva hrnky kukuřičných zrn, sůl a pepř podle chuti, nesolené máslo, hroznová rajčata a dvě jarní cibulky, které nakrájejte na kolečka.

Nejdříve si hrášek a fazole vložte do velké pánve, nalijte velké množství vody, aby se zakryly. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut do měkka. Na litinové pánvi si uvařte kousky slaniny. Poté je odložte na papírovou utěrku. Na pánvi poté orestujte cibuli, papriku a také jalapeňos, dokud není cibule měkká, což znamená asi 3-4 minuty. Přidejte česnek a vařte další minutu.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Luštěniny jsou základ

Z tohoto množství uděláte asi 10 porcí

V článku níže najdete, kolik má jednotlivá porce kalorií a dalších nutričních hodnot. Ještě předtím ale přijdete kukuřici a slaninu. Dochuťte solí a mletým černým pepřem, vařte dalších 5 minut. Všechno pořádně zamíchejte, ať se spojí chutě. Udržujte v teple, dokud nebudete podávat.

V jedné porci najdete 265 kalorií, celkového tuku 9 gramů. Sacharidů je celkem 36 gramů v jedné porci. Každý má svůj vlastní recept, který má oblíbený a chutná celé rodině. Někdy stačí jen pozměnit jednu suroviny a jídlo dostane nový rozměr. Stejně jako na Vánoce někdo nejí kapra, ale dá si lososa nebo kuřecí řízek. Mnoho rodin má na stole dokonce všechno, co se nabízí – bramborový salát, kapra, řízky, lososa i vinnou klobásu. Vánoční svátky jsou oslavou hlavně rodiny a také dobrého jídla.

Diskuze Vstoupit do diskuze
76 lidí právě čte
Autor článku

Darina Smoláková

Zobrazit další články