Nový rok byste měli začít hráškem nebo čočkou - adbz.cz
adbz.cz » Hobby » Nový rok byste měli začít hráškem nebo čočkou

Nový rok byste měli začít hráškem nebo čočkou

Tradice uvádějí, že jestli si na Nový rok dopřejeme čočku nebo hrášek, bude se nás celý ten rok držet štěstí a hlavně bohatství. Představíme vám recept, díky kterému si tuto pochoutku vychutnáte a nebudete k tomu potřebovat mnoho času.

pulses 4760714 1920
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Vytvořte si spolu s rodinou tradici, kterou každý rok dodržte.

lentil soup 3738547 1920
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Tradice je vhodné dodržovat

Surovin je potřeba dost, ale výsledek stojí za to

Budete potřebovat následující suroviny: mraženou čočku nebo hráček, máslové fazole, několik proužků slaniny, nakrájené na kousky, jednu červenou cibuli, kterou si nasekejte, červenou papriku, papričku jalapeňo, 2 stroužky česneku, dva hrnky kukuřičných zrn, sůl a pepř podle chuti, nesolené máslo, hroznová rajčata a dvě jarní cibulky, které nakrájejte na kolečka.

Nejdříve si hrášek a fazole vložte do velké pánve, nalijte velké množství vody, aby se zakryly. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut do měkka. Na litinové pánvi si uvařte kousky slaniny. Poté je odložte na papírovou utěrku. Na pánvi poté orestujte cibuli, papriku a také jalapeňos, dokud není cibule měkká, což znamená asi 3-4 minuty. Přidejte česnek a vařte další minutu.

eating 1223840 1920
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Luštěniny jsou základ

Z tohoto množství uděláte asi 10 porcí

V článku níže najdete, kolik má jednotlivá porce kalorií a dalších nutričních hodnot. Ještě předtím ale přijdete kukuřici a slaninu. Dochuťte solí a mletým černým pepřem, vařte dalších 5 minut. Všechno pořádně zamíchejte, ať se spojí chutě. Udržujte v teple, dokud nebudete podávat.

V jedné porci najdete 265 kalorií, celkového tuku 9 gramů. Sacharidů je celkem 36 gramů v jedné porci. Každý má svůj vlastní recept, který má oblíbený a chutná celé rodině. Někdy stačí jen pozměnit jednu suroviny a jídlo dostane nový rozměr. Stejně jako na Vánoce někdo nejí kapra, ale dá si lososa nebo kuřecí řízek. Mnoho rodin má na stole dokonce všechno, co se nabízí – bramborový salát, kapra, řízky, lososa i vinnou klobásu. Vánoční svátky jsou oslavou hlavně rodiny a také dobrého jídla.