Luxusní ložnice podle trendů roku 2022

Kdo by netoužil po životě v luxusu? Díky několika trikům a tipům nemusíte bydlet ve vile, ale i přesto si užívat luxusní bydlení.

i Zdroj fotografie: Shutterstock
                   

Jaké jsou interiérové trendy roku 2022 a jak s jejich pomocí vytvořit luxusní ložnici, ve které bude radost pobývat?

Klíčový prvek každé ložnice? Postel s vhodnou matrací

Žádná ložnice by nebyla kompletní bez postele. Luxusní ložnice si navíc žádá něco unikátního, jedinečného a kvalitního. Proto se do takové ložnice skvěle hodí luxusní matrace Curem. Pěnové matrace Curem se vyrábějí z líné pěny, která se perfektně přizpůsobí tvaru vašeho těla. Díky kvalitní matraci si budete moci každou noc užívat spaní jako v ráji. Kromě luxusní matrace si samozřejmě dopřejte i postel podle svých představ, která bude ústředním bodem ložnice.

iZdroj fotografie: Shutterstock

Zelené a modrofialové tóny kralují roku 2022

Pokud bychom se zaměřili na barvy, které jsou letošní rok v kurzu, rozhodně musí být řeč o zelené a modrofialové. Zelená barva se skvěle hodí do ložnice, protože má uklidňující účinky a skvěle se kombinuje například s bílou, krémovou, šedou i zlatou barvou. Modrofialová barva je pro někoho příliš extravagantní, ale chcete-li jít s dobou, může se modrofialová barva objevit alespoň na barvě vaší noční košile nebo pyžama.

Dekorační polštáře jsou nutností

Když už je řeč o barevné paletě, nepodceňujte ani volbu ložního prádla a dekoračních polštářků. Moderní ložnice musí zaujmout na první pohled, k čemuž skvěle poslouží motivy na povlečení a perfektně sladěné dekorační polštáře, které z postele udělají hlavní hvězdu místnosti.

iZdroj fotografie: Shutterstock

Vsaďte na výrazné stolní lampy

Jakmile si zvolíte barevnou paletu, která se ve vaší ložnici objeví, zaměřte se na další doplňky. Luxusní ložnice si totiž žádá přítomnost moderních prvků, které ji odliší od těch nudných a fádních. Luxusní stolní lampy do ložnice by měly být nepřehlédnutelné,stejně tak jako stropní svítidla. Kromě toho se do ložnice skvěle hodí také dekorační světýlka, která můžete umístit nad postel.

iZdroj fotografie: Shutterstock

Masiv je stále v kurzu

Stejně tak jako je nedílnou součástí ložnice osvětlení, nebyla by žádná ložnice kompletní bez nočního stolku. Milovníci dřeva jistě ocení, že luxusní ložnice z masivu jsou stále v kurzu. Nebojte se pořídit si postel z masivu, ke které si pořídíte noční stolky v odpovídajícím tónu dřeva.

Nudná zeď nemá v moderní ložnici místo

Aby žádná stěna ve vaší ložnici nepůsobila fádním dojmem, pohrajte si s barvami a dekoracemi na zeď. Luxusní tapety do ložnice mohou pokrývat pouze jednu stěnu, ale přesto vytvoří dokonalý kontrast. To samé platí o rámečcích s fotkami či uměním. Milujete-li pořizování fotografií či jste vášnivými sběrateli obrazů, zasvěťte své vášni jednu ze stěn. Inspirací vám mohou být fotogalerie luxusních ložnic v katalozích o bydlení. Vsadit můžete také na moderní samolepky na zeď, které dokážou dotvořit atmosféru celé místnosti.

iZdroj fotografie: Shutterstock

Zeleň pro lepší spánek

Aby se vám ve vaší ložnici skvěle usínalo, pořiďte si několik pokojových rostlin, které čistí vzduch a díky tomu vám zkvalitní ovzduší ložnice. Rostliny můžete umístit do moderních květináčů, které podtrhnou barevné spektrum vaší ložnice.

Víte, co je součástí každé luxusní ložnice? Moderní stolní lampy, kvalitní postel s luxusní matrací a vkusně zvolené ložní prádlo a polštářky, které doplní vzhled celé ložnice. Nebojte se výrazných doplňků a experimentujte také se zdmi ložnice. Letošním interiérovým trendům kralují odstíny zelené a modrofialové. Jednu ze stěn můžete pokrýt luxusní tapetou, rámečky s fotografiemi nebo výrazným obrazem. 

Své místo v moderních ložnicích mají také dekorační světýlka umístěná nad postelí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Autor článku

Monika Hynčicová

Zobrazit další články